Co-working Employment Features Latest Long Reads Office Culture Self Employed Work Worker's Rights

Toimistoyhteistyöliike muuttaa sitä, miten teemme työtämme ja luomme uusia kontakteja – mutta parempaan tai huonompaan?

WeWork Houston (kuva: Katelyn Perry)

Ryhmät ihmisiä juttelevat purppurapavupussiin, joita ympäröivät ruukkukasvit, joilla on ekstravagantti lehdet. Toiset lentävät vuorotellen koiranpentujen kanssa. Seinämaalauksessa julistetaan ”Make it Occur”.

Myöhemmin menen kynttilänvalmistuskurssiin. Mutta minä olisin voinut käydä sen sijaan aikomusasetuksen työpajassa tai elämänpiirustuskurssilla susien kanssa. Mutta silloin en olisi ohittanut kombucha-onnellista tuntia.

Huolimatta miltä kuulostaa, tämä ei ole wellness-retriitti tai erityisen mukava kuntoutustila. Itse asiassa ainoa vihje, että tämä on toimisto, on kannettavien tietokoneiden leviäminen. Ja tosiasia, että ”Hustle More durable” on kirjoitettu kurkkunaviipaleiksi vesijäähdyttimeen.

Tämä on WeWork Devonshire-aukiolla, kaupungin ja Shoreditchin välissä, yksi 50: stä WeWorksista Lontoossa. Yhteistyössä toimiva yritys on nyt suurin pääkonttorien toimisto pääkaupungissa hallituksen jälkeen, ja sillä on 60 toimipistettä Isossa-Britanniassa ja enemmän.

WeWork Houston (kuva: Katelyn Perry)

Mikä on tämän kasvavan kehityksen takana?

WeWork, jonka arvoksi äskettäin arvioitiin 36 miljardia puntaa, on suurin toimija nopeasti kasvavassa yhteistyöliikkeessä. Uusi yhteistyötila avataan pääkaupungissa viiden päivän välein, mutta se ei ole kaukana useless Lontoon ilmiöstä: niitä voi löytää kaikkialta Newportista Chesteriin, Stokesta Dundeeen. Vuoden loppuun mennessä lähes 2,2 miljoonan ihmisen odotetaan työskentelevän yli 22 000 yhteistyötilassa ympäri maailmaa.

Vaikka tämä kasvu johtuu osittain keikkatalouden noususta – Yhdistyneessä kuningaskunnassa on 5 miljoonaa ihmistä nyt itsenäiset ammatinharjoittajat – myös vakiintuneet yritykset siirtävät joukkueita jaettuihin tiloihin vaihtoehtona nouseville toimistokustannuksille ja pitkille sopimuksille.

Sitten on tosiasia, että loisteputkivalaisimet ja kaapin seinät eivät enää leikkaa sitä työvoimaan tuleville nuorille. . Äskettäin tehdyn kyselyn Britannian vuosituhattajista, jonka teki "boutique-yhteistyöympäristö", havaitsi, että 21 prosenttia on hylännyt työnantajan, koska he eivät pitäneet toimistosta.

Kuinka toimimme nyt

Keskimääräinen britti viettää 3 515 täydet 24 tunnin työpäivät koko elämän ajan ja lisäaikaa 188 päivää.

Työntekijät ajattelevat lopettavansa työnsä 16 kertaa vuodessa ja siirtyvät uudelleen uuteen tehtävään kahdesti työnsä aikana.

Keskimääräinen työntekijä asettaa 34 tuntia ja 26 minuuttia työtä viikossa, yhteensä 1795 tuntia vuodessa ja 84 365 tuntia uransa aikana.

Työelämä johtaa myös lähes kolmeen työhön. kuukausien sairauskuukaudet työntekijöiden ollessa tyypillisesti 94 vapaapäivää.

Keskimääräinen työntekijä matkustaa 94 450 mailia työpaikaltaan ja pois työpaikastaan ​​viettäen 13 356 tuntia kauttakulkuna.

Lähde: Kirjanpitoteknikkojen yhdistys. nähdessään siirtymisen pois perinteinen toimistotyö ja aukioloajat, ja siirtyminen kohti jotain paljon sujuvampaa ja joustavampaa ", sanoo trendin ennustaja ja JWT Innovationin maailmanlaajuinen johtaja Lucie Greene.

" Tulevat toimistot ovat sekakäyttöisiä keskittymiä, kuten WeWork, jotka tarjoavat sekä yksilöille ja yrityksille, joustavuus sekä työn ja sosiaalisen tilan yhdistelmä. Sitä ohjaa muutama asia. Ensinnäkin, tekniikka tarkoittaa sitä, että meidän ei enää tarvitse olla toimistossa, ja yritysten liiketoimintamallit muuttuvat niin nopeasti tässä ilmapiirissä. Näet monia kyselevän kiinteän osoitetoimiston viisautta ja kaikkia siihen liittyviä yleiskustannuksia. Sitten sinulla on sukupolvien kysymys ", hän sanoo.

Lue lisää:

Nuoret viljelijät todistavat, että Yhdistyneessä kuningaskunnassa on edelleen maataloushalua, jopa Brexitin jälkeen

." Vuodesta 2008 eteenpäin, etenkin vanhemmat vuosituhannet, uudet työmarkkinoilla ja kamppailevat talouden pysähtyneisyyden kanssa, ovat välttämättä siirtyneet enemmän sopimukseen perustuvaan freelance-uraan tai perustaneet oman yrityksensa edistyäkseen.

”Kolmas asia on, että yleensä nuoret kiinnostavat enemmän työtä. / elämän tasapainoa ja yritämme löytää uusia tapoja siirtyä uralle henkilökohtaisen toteutumisen rinnalla. ”

 WeWork Chelsea Länsi-Lontoossa (Kuva: Katelyn Perry) WeWork Chelsea Länsi-Lontoossa (Kuva: Katelyn Perry)

Elämäntyyli edut

Monien mielestä yhteistyössä toimiva ilmiö on enemmän yksinäisyyden torjumista kuin suunnittelun johtamia torkut. "Ajattele 1700- ja 1800-luvun eurooppalaista kahvilakulttuuria", sanoo Tom Previte, Manchesterin voittoa tavoittelemattoman yhteistyötilan MadLab-operaation päällikkö.

. "Kyse ei ollut oikeastaan ​​kahvista, aivan kuten yhteistyöstä. tilat eivät oikeastaan ​​ole ilmaisesta oluesta. Tarkoitus on tuoda ihmisiä eri elämänaloilta yhteen ja kehittää verkko, jossa voit vaihtaa taitoja ja kontakteja. Yrittäjänä tai freelancerina oleminen voi olla eristävä, joten fyysisen työtilan, jolla voit kohdata ihmisiä ja saada ideoiden ristitölyttäminen, on hienoa. ”

Second Residence, jolla on nyt kolme sijaintia Lontoossa sekä LA ja Lissabonissa keskitytään edistämään näitä yhteyksiä jäsentensä kulttuuritapahtumien kautta. "Hyviä asioita tapahtuu, kun ihmiset kokoontuvat, joten haluat, että erilaisten ihmisten satunnaisuus tapahtuu", sanoo perustaja Rohan Silva.

"Saatat olla vaikeuksissa kestävässä maataloudessa Argentiinassa, mutta katsot itse asiassa astronomin kuninkaallista puhetta usean maailmankaikkeuden mahdollisuus laukaisee vastauksen ongelmaasi. Olet ehkä kuullut Stella McCartney'n puhuvan eettisestä liiketoiminnasta, ja seuraava asia on Help Refugeesin järjestämä illallinen. Olemme pakkomielle hajottamaan ne kaupunginosissa olevat siilot ja olemme todella ylpeitä siitä, että 75 prosenttia Second House -ryhmistä toimii liiketoimintaa keskenään. ”

Nopeat tosiasiat: Yhteistyö [19659006] Ei ole asetettu määritelmää siitä, mikä tekee yhteistyötilasta – tosin yksinkertaisesti naapurisi Wifi-palvelun piggybacking ei todennäköisesti kuulu. Yhdysvaltalainen Harvard Business Evaluation -lehti kuvaa näitä paikkoja "jäsenperusteisiksi työtiloiksi, joissa erilaiset freelancereiden, etätyöntekijöiden ja muiden riippumattomien ammattilaisten ryhmät työskentelevät yhdessä jaetussa, yhteisöllisessä ympäristössä".

Se havaitsi, että suurin osa (84 prosenttia) ) ihmisistä kertoi, että yhteistyötilassa työskenteleminen paransi työhön sitoutumista ja motivaatiota, teki heistä onnellisempia (89 prosenttia) ja vähemmän yksinäisiä
(83 prosenttia).

Kaksi kolmasosaa kertoi tekevänsä yhteistyötä oli ollut tärkeä lähde työstä ja yritystoiminnasta.

Avoin ovi väärinkäytöksille?

Näiden tilojen ihmisten väliset kohtaamiset muuttavat myös toimistoromanssin luonnetta. GQ: n aiemmin tänä vuonna julkaiseman raportin otsikko oli ”WeWorks on niin kiimainen kuin odotat” ja yksityiskohtaisesti, kuinka runsas ilmainen viina, säännölliset juhlat ja läheisyys samanhenkisten ihmisten kanssa, jotka eivät ole teknisesti kollegoidesi, ovat johtaneet moniin kokeiluun .

Mutta vaikka yhteistyötilat saattavat tuntua flirttailevalta utopialta, jos se saa aikaan seksuaalista häirintää, toimintatapa yhteistyötilassa on usein vähemmän selkeä kuin se voisi olla toimistossa, jossa on nimetty henkilöstöosasto.

Vuonna 2016 verkkolehti Quartz -kirjailija kirjoitti yllätyksestään ilmoittaessaan toistuvaa seksuaalista häirintää yhteistyötilansa omistajalle. "Älä ole huolissasi siitä", omistaja sanoi häirinnästä. "Hän tekee sen kaikille!"

Lue lisää:

Wimbledonin päämies: "Se, että maailmankuulu ruohokentät pidetään moitteettomassa kunnossa, pitää minut yöllä"

Todellakin, toverin tarjoaman toverin takana. Yhteistyötiloissa on kiistanalainen käyttäytyminen. WeWorkin perustajalla Adam Neumannilla on toimipisteiden ulkopuolella pyrkimyksiä. Hän on laajentunut elämään yhdessä (WeLive), kunto (WeGym), koulutuksessa (WeLearn) ja lastentarhoissa huolehtimaan jäsentensä lapsista (WeGrow) ja hänellä on jopa pyrkimyksiä rakentaa omia kaupunkejaan (WeBuild).

Tuo uutta tarkoittaen ilmausta ”sosiaalinen tekniikka” WeWork suunnittelee toimistot tarkkaan, sohvien lukumäärästä kahvinkeittimien sijaintiin.

“Se on tiede”, hän sanoo. "Emme voi pakottaa yhteisöä, mutta voimme luoda ympäristön, joka kannustaa sitä."

"Ihmiset puhuvat WeWorkista niin kuin se on kultti ja siellä on vähän messiaanista kompleksia meneillään", sanoo Ison-Britannian WeWorkin työntekijä, joka kysyi. ei voida nimetä. ”Yrityksestä tulee täysin täynnä – päivän päätteeksi se on useless huollettua toimistotilaa, mutta sillä on yleviä tavoitteita olla paljon, paljon enemmän.”

Yhtiö on kuitenkin joutunut syyttämään kiusaamisesta ja luomisesta epäterveellinen työympäristö. WeWork on kieltäytynyt kommentoimasta, paitsi sanoen, että he olivat "tulossa pois yhteistyötä tekevästä kauhasta" nimittääkseen itsensä yhteisötiloiksi.

Markkinat kasvavat edelleen ja laajentuvat.

WeWork on yksi kalleimmista yhteistyöhön. tilat Yhdistyneessä kuningaskunnassa – "hot desk" -hinnat alkavat £ 250 WeWork Birminghamissa ja vaihtelevat tuhansia kuukaudessa Lontoon yksityistoimistossa – mutta vaihtoehtoja on edullisempia.

Käynnistäminen 22 King's Crossissa on "hyväntekeväisyyshautomo", joka on rajannut 30 prosenttia tilaansa tarjota ilmaiseksi osana stipendiohjelmaa, jonka tarkoituksena on auttaa ihmisiä, jotka ovat joutuneet esteitä yrityksen perustamiselle jollakin tavalla, olipa kyse iästä, olosuhteista vai olosuhteista. koulutustaso.

WeSpott on keskittynyt kestävään kehitykseen ja käyttää uudelleen päivän aikana tyhjiä rakennuksia, kuten ravintoloita ja hotelleja, ja muuttaa niistä yhteistyötiloja, alkaen £ 5 kahden päivän jäsenyydestä. [19659002] Jotkut yhteistyötä tekevä kylpylä ces on tarkoitettu useless naisille – mukaan lukien The Allbright Lontoossa ja One Woman Band Brightonissa – ja jotkut tarjoavat työssäkäyville vanhemmille paikan päällä olevia päivähoitoja, kuten Cuckooz Nest Lontoossa.

Sitten nousee "kotiyhteistyöhön". työ”. Hoffice sijoittuu ristikkäin Airbnb: n ja WeWorkin välille, ja järjestää vieraiden ryhmiä työskentelemään ilmaiseksi toistensa keittiön pöydissä. Sillä välin, WePark muuttaa autopaikoitustiloja julkisiksi ulkotiloiksi San Franciscosta Bristoliin.

Tai voit aina luoda oman yhteistyötilan cappuccinon hintaan. Muuten tunnetaan nimellä kahvila.