Bradford Health Iweekend Latest News NHS NHS England NHS Privatisation UK UNISON Worker's Rights

NHS: n työntekijät Bradfordissa jatkavat määräämättömästi lakkoa takaoven yksityistämistä koskevista peloista

NHS: n henkilökunta Bradfordissa on huolissaan siitä, että uusi yritys, johon ne siirretään, ei pysty pitämään kiinni ns. 25-vuoden takuussaan.

Sadat matalapalkkaiset sairaalan henkilökunnan jäsenet ovat äänestäneet lakkoon määräämättömäksi ajaksi suunnitelmiensa poistamiseksi tehokkaasti heidän NHS-statuksestaan, mikä voi osoittautua koetukseksi "takaoven yksityistämiselle" ja kaksitasoisen työvoiman luomiselle. 19659002] Bradfordin opetussairaalat NHS Foundation Belief haluaa perustaa kokonaan omistaman tytäryhtiön ylläpitämään kiinteistöjen ja tilojen osastoaan, mikä tarkoittaa jopa 600 työntekijän siirtämistä NHS: stä Bradford Healthcare Amenities Administration Restricted -nimiseen yritykseen. Lokakuu. Yhtiön kaksi johtajaa – Steve Blenkinsop ja Michael Quinlan – ovat luottamusmiehen vanhempia johtajia.

Suurin osa muutoksen vaikutuksista on kuljettajia, siivoojia sekä turvallisuus- ja ateriapalveluhenkilöstöä, jotka ovat aloittaneet kahden viikon lakon. 1. elokuuta. Unisonin jäsenet äänestivät torstaina melkein yksimielisesti jatkamaan lakkoa toistaiseksi, kunnes tilanne ratkeaa. Luottamusrahasto, joka johtaa Bradfordin kuninkaallista sairaalahoitoa (BRI), St Luken sairaalaa ja useita yhteisön sairaaloita, on tarjonnut 25 vuoden "taatun" suojan työsuhteen ehdoilla uudessa yhtiössä – lupauksen, jonka ovat ammuttaneet ammattiliitot, jotka sanoivat ”takuut” eivät ole oikeudellisesti sitovia. Lakimiesten mukaan ehtoja voidaan muuttaa laillisesti 12 kuukauden kuluttua siirrosta.

Toimitusjohtajien viimeisten kuukausien ”pyöröovi” on myös aiheuttanut henkilöstölle vakavaa huolta. Tohtori Clive Kay oli luottamuspäällikkö maaliskuuhun asti, jolloin hän siirtyi King's School Hospital NHS Foundation Trustin toimitusjohtajaksi. Sitten John Holdenistä tuli toimitusjohtaja, mutta hänen tilalleen syksyllä tuli Warringtonin ja Halton Hospitals Foundation Trustista saapuva Mel Pickup.

Eläkejärjestelmä

samoin kuin pelot ns. Työntekijöiden takauksista. 'oikeudet, pääsy NHS-eläkejärjestelmään voidaan vahvistaa vasta siirtymisen jälkeen uuteen yritykseen. Henkilöstö, joka on maksanut järjestelmään monien vuosien ajan, pelkää menettävänsä tämän edun.

Shakeelah Suleman, 38, joka työskentelee osaston vieraanvaraisryhmässä catering-osastolla ja on ollut BRI: ssä 22 vuotta, sanoi: ”Me nauti sairaalan työskentelystä, olemme kaikki työskennelleet täällä erittäin pitkään ja haluamme työskennellä Trustissa. Emme halua yksityistämistä, haluamme pysyä NHS: n luona. Minusta tuntuu, että meidät myydään.

”Lyöminen ei ole helppoa – se on toimeentulomme – menettämme paljon rahaa. Mutta olemme kaikki tulleet tänne ja osoittaneet kuinka vahvoja olemme ja yhtenäisiä olemme … Tämä on ensimmäinen kerta, kun ryhdyn toimiin. Mutta olen niin iloinen siitä, että tein, vaikka emme koskaan halunneet tarvitsevan. Täällä on niin paljon rakkautta, niin paljon kunnioitusta. Olen ylpeä meistä. ”

Bradfordin NHS: n henkilökunta on huolissaan. että uusi yritys, johon ne siirretään, ei pysty noudattamaan niin sanottua 25 vuoden takuuta (Kuva: Mike Foster)

Margo, joka on työskennellyt BRI: n hallintohallinnossa 18 vuotta, sanoi: " Trust luulee, että koska olemme vähiten palkattuja, emme jatka lakkoon. Mutta he ovat yllättyneitä. He eivät tajunnut, että he tekivät meistä vahvempia. ”

Viime vuonna Wiganin terveydenhuollon työntekijöiden lakko pakotti NHS: n pomot vetämään vastaavat suunnitelmansa ulkoistaa satoja kantajia, siivoojia ja muita tukityöpaikkoja. Wrightington, Wigan ja Leigh NHS Belief halusivat ulkoistaa 900 työpaikkaa kokonaan omistamalle tytäryhtiölle WWL Solutions Ltd: lle. Bradfordin henkilökunta toivoo heidän toimintansa johtavan samaan tulokseen – useiden muiden rahastojen ymmärretään olevan suunnitelleet suunnitelmansa samanlaisten ”alaosalaisten” perustamiseksi. ”Odotustilassa, kunnes tilanne on ratkaistu.

Jeremy Corbyn lainasi tukea tällä viikolla. "Lähetän täyden tuen Bradford Hospital Trustin NHS-lakkoille työntekijöille, jotka taistelevat heidän työpaikkojensa takaoven yksityistämistä vastaan", työväenjohtaja sanoi. ”NHS on maamme ylpein instituutio, ja se on olemassa useless siinä työskentelevän kovan työn ja määrätietoisuuden takia.”

Lähetän täyden tukeni Bradford Hospital Trustin NHS: n streikottaville työntekijöille, jotka taistelevat heidän takaoven yksityistämistä vastaan.

NHS on maamme ylpein instituutio, ja se on olemassa useless siinä työskentelevän kovan työn ja työntekijöiden määrätietoisuuden vuoksi. @ unisonyh ✊

– Jeremy Corbyn (@jeremycorbyn) 7. elokuuta 2019

. Pidä NHS Public Public -tutkimus on havainnut, että viimeisten kuukausien aikana on perustettu noin 30 NHS-tytäryhtiötä, kun rahastot yrittävät siirtää monia palveluita – mukaan lukien kliiniset roolit, kuten yhteisöhoito, toimintaterapia ja fysioterapia sekä tietotekniikka- ja henkilöstöpalvelut. NHS.

Kampanjaryhmä kertoi, että yritykset on perustettu hyödyntämään arvonlisäveron porsaanreikiä, joka antaa yrityksille mahdollisuuden periä takaisin tavaroiden ja palvelujen verot, mikä ei muuten ole t sallittu NHS: ssä.

Tohtori Tony O’Sullivan, eläkkeellä oleva lastenlääkäri ja Maintain Our NHS Public -järjestön puheenjohtaja, sanoi: ”On useless valhe sanoa, että nämä tytäryhtiöt eivät yksityistä NHS: n työvoimaa. Bradford on tärkeä testi siitä, onnistutaanko NHS: n luottamuksena ajamaan näiden yksityisten yritysten läpi NHS: n henkilöstön toiveita vastaan.

”Noin 97 prosenttia Bradfordin luottamuksessa äänestyneistä työntekijöistä äänesti lakko-toiminnasta, joka osoittaa tunteen vahvuuden. tästä asiasta. Heidän jatkuva työtaistelunsa, kun muut ovat aiemmin tukeneet, tekevät tästä emotionaalisesti latautuneen ja virtaviivaisen taistelun, jonka lopputulos voi olla merkittävä. Täällä olevat työntekijät näyttävät vaikuttavan esimerkin kymmenille tuhansille NHS: n työntekijöille, jotka mahdollisesti kohtaavat samanlaisia ​​uhkia. ”

“ Olet osa koko terveystiimiä, työsi ovat tärkeitä.
Liitto on takanasi.
Sara Gorton – UNISONin päällikkö @ saragorton_1

Puhuminen lakkoilla olevien Bradfordin sairaaloiden jäsenten kanssa taisteleen pysyäkseen #nhs #noprivatisation # sayno2subco pic.twitter.com/ RZnzezDRSQ

– UNISON Health (@UNISONOurNHS) 8. elokuuta 2019

Unisonin terveyspäällikkö Sara Gorton, joka oli tällä viikolla pikettilinjalla, kertoi i: ”Ihmiset menevät sairaalaan diagnosoimaan, hoitamaan tai toipua sairaudesta. Mutta potilaat eivät voi paremmin, jos sairaala on likaista, jos ruoka on huonoa ja jos hän ei voi liikkua paikasta toiseen turvallisesti ja nopeasti.

”Tukipalveluita tarjoava henkilökunta ei ole useless ylimääräistä resurssia ohi, kun talous on vakaa. He ovat elintärkeä osa joukkuetta ja ansaitsevat, että heitä kohdellaan kunnioittavasti, eikä niitä käytetä neuvottelulastuina.

“Bradfordissa lakkoilla olevat siivoojat, kuljettajat, vartijat ja ateriapalveluhenkilökunta ovat tehneet selväksi, kuinka paljon majoittuu NHS: ssä. tarkoittaa heille. Siksi he ovat antaneet kaiken työhönsä, mutta heidän uskollisuutensa tuhlataan.

”Meillä on edessään nouseva vuorovesi uusia ala-alit. Niitä ajetaan läpi, koska rahastoissa kiinnitetään huomiota asianmukaisen kuulemisen tarpeeseen, kun taas taloudellisten vaatimusten tarkastaminen on vähäistä. Joudutaan harkitsemaan uudelleen, tai lopputuloksena on jakautuminen, demoralisointi ja tuhansien omistautuneen henkilöstön lähtö. "

Reaktio

" Jos emme lopeta tätä, se voi tapahtua kaikkialla. He voivat mennä ehdoidemme mukaan milloin tahansa. 25 vuotta ei tarkoita mitään. Kaikki voi muuttua. "

Ashfaque, Bradfordin kuninkaallisen sairaalahoitotyön avustaja 8 vuoden ajan

" Ensisijaisena tavoitteemme on varmistaa, että tarjoamme potilaillemme turvallista ja tehokasta hoitoa, ja jatkamme tätä edelleen työtaistelu. "

Sandra Shannon, Bradfordin opetussairaalan NHS Basis Trustin varatoimitusjohtaja

" Henkilökunta ryhtyy toimiin varmistaakseen, että NHS pitää motivoituneen ja sitoutuneen työvoimansa yhdessä, työskenteleen Bradfordin ihmisten hyväksi, ei yksityisen yrityksen johtajille. ”

Dave Prentice Unisonin pääsihteeri

“ Johdon silmissä olemme alhaisimmat. He ajattelevat voivansa saada ketään tekemään työtämme. Mutta olemme täällä, koska näemme suuremman kuvan. Meidän on pelastettava NHS. "

Julie, Bradfordin kuninkaallisen sairaalahoitajan 30 vuotta

" Yhdyn Jeremyn kanssa lähettämällä solidaarisuuteni Bradfordin ammattiliiton jäsenille, jotka seisovat rohkeasti NHS: n yksityistämistä vastaan. "[19659002] John McDonnell, varjokansleri

”Rahastot tekevät laajan due diligence -tarkistuksen ennen kuin päättävät perustaa kokonaan omistaman tytäryhtiön. Luottamusjohtajat kertovat meille, että he keskustelevat tästä luottamuslautakunnan kokouksissa useita kertoja, etsivät vaihtoehtoisia vaihtoehtoja ja harkitsevat huolellisesti henkilöstön oikeutettuja huolenaiheita huolellisesti ennen päätöksen tekemistä. ”

NHS Suppliers, jäsenjärjestö ja NHS-luottojen ammattiyhdistys [19659005] 'Epävarmat työpaikat'

Mike Foster, terveyskampanjoiden puheenjohtaja, joka asuu lähellä Bradfordin sairaalaa, kertoi minulle: "Henkilökunta haluaa pysyä NHS: n työntekijöinä ja tuntea, etteivätkö he nyt asettaisi kantaa, että he" Liukun hitaasti uuteen epävarmojen työpaikkojen maailmaan, huononeviin olosuhteisiin ja suurempaan henkilöstön vaihtuvuuteen. NHS on taloudellisessa mustassa aukossa, joten kaikki luottamuslautakunnat etsivät minkäänlaista tapaa säästää rahaa – ja tämä on yksi heistä.

”Bradfordista on tullut aihekohde, koska ajattelemme, että jos lakko onnistuu ja luottamuksen vetäytymisen jälkeen hallitus ja NHS Englanti palaavat takaisin näistä suunnitelmista ja sanovat, ettei se ole sen arvoista – ja etsivät muita ruseja. Tämä on tärkein riita, jota on käyty kokonaan omistamissa tytäryhtiöissä. "

50-vuotias Irene Hughes, joka työskentelee St Luke'sissa, sanoi:" Ellei [the Trust] voi kertoa tulevaisuudesta, mitä kukaan ei voi, he eivät voi luvata meille mitään. Vaikka he hylkäsivät sen vuodeksi, tutkiakseen sitä enemmän, mutta he näyttävät useless niin siroilta, että tällä tavalla he haluavat mennä eteenpäin – ja se ei lopu kanssamme. ”

Sandra Shannon, varajohtaja Bradford Educating Hospitals NHS Foundation Trustin toimitusjohtaja sanoi, että "100-prosenttisesti NHS: n omistama yritys" on perustettu "tarjoamaan turvallista tulevaisuutta" kaikille tiloille ja kartanon henkilökunnalle.

"Tämän avulla voimme kehittää menestyvän yrityksen, joka on paremmassa asemassa työskentelemään paikallisesti pienten ja keskisuurten yritysten kanssa, jotka eivät koon vuoksi yleensä pysty työskentelemään NHS: n kanssa. Kasvattamalla yritystä se tarkoittaa myös, että voimme tarjota lisätyöllisyyttä, koulutusta ja kehitystä paikallisille ihmisille ", hän sanoi.

" Olemme sitoutuneet antamaan jokaiselle työntekijälle nykyisten NHS-ehtojensa turvallisuuden 25 vuoden ajan. ja tutkimme parhaillaan kaikkia laillisia vaihtoehtoja tämän takuun lukitsemiseksi. Jatkamme vuoropuhelua UNISONin kanssa ja keskustelemme heidän kanssaan vaihtoehdoista, jotta päästäisiin sopimukseen teollisuustoiminnan lopettamisesta.

”NHS Improvementin hyväksymä ehdotuksillemme yrityksen kehittämiseksi ei perustunut mahdollisiin verojärjestelyihin, vaan liiketoimintasuunnitelmaan. joka osoitti useita merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Näiden palvelujen pitkäaikainen kehittäminen ja kestävyys sekä potilaille että henkilöstölle on aina ollut syy tähän.

”Ensisijaisena tavoitteemme on varmistaa, että tarjoamme potilaillemme turvallisen ja tehokkaan hoidon ja jatkamme tehdä tämä työtaistelun aikana. Varosuunnitelmat ovat olemassa ja joukko omaa henkilöstöämme jatkaa työskentelyä muiden kollegoiden tukemana. ”