Latest Weird Stuff

10 omituista tarinaa Amerikan spiritualistiselta

10 omituista tarinaa Amerikan spiritualistiselta

Kun kettu-sisaret väittivät voivansa puhua hengelle koskettamalla ääniä, huijaus lopetti kansallisen villin haamujen, psyykkien ja seanssien suhteen. Vuodesta 1848 lähtien lukuisat amerikkalaiset uskoivat spiritismiin, liikkeeseen, joka puolusti kuolleiden hengen vuorovaikutusta elävien kanssa.

Hullu tuotti lukemattoman määrän petoksia ja huijauksia. Mutta kyseenalaisista tieteellisistä valtakirjoistaan ​​huolimatta, spiritualismi kesti hyvin 1920-luvulle. Täällä on useless 10 oudommasta tarinasta, jotka pyyhkäisivat Yhdysvaltoja villin kukoistuksen aikana.

10 Farmer and the Spirit-Machine

Ohion maaseudulla asunut maanviljelijä Jonathan Koons oli alun perin skeptinen spiritismissa. Vuoteen 1852 mennessä Koons oli muuttanut mieltään ja alkanut ilmoittaa, että hän ja hänen yhdeksän lastaan ​​- mukaan lukien edes vuoden ikäinen vauva – olivat kaikki mediaa. Viljelijä päätti rakentaa hirsitalon ja saatuaan viestejä väkeviltä alkoholijuomilta käskettiin valmistamaan ja varastoimaan rakennuksessa ”väkevä kone”.

Kuparilla ja sinkillä luotu Koonsin laite voi väitetysti kutsua henget pelaamaan kitara, rummut ja muut hirsitalossa pidettävät instrumentit. Tunnelmat olivat aivan liian iloisia esiintyessään ja laulamassa yöllä pimeässä huoneessa, ja heidän present'nsa houkuttelivat naapureita ja vieraita niin kaukaa kuin New Yorkista.

Huoneeseen jätettyjen viestien mukaan, jotka oli koottu käsikirjoituksella vahvasti Kuten Koonsin käsiala, nämä näkymättömät muusikot olivat muinaisia ​​olentoja, jotka edesivät Aatamaa ja Eevaa.

Henki-koneensa menestyksen jälkeen Koons ja hänen lapsensa lähtivät tielle osoittamaan psyykkisiä lahjojaan. Ehkä he olivat toivottomia ilman konetta (tai hirsimökin pimeyttä), mutta koonesit päätyivät paljastumiseksi petoksina, kun seanssin aikana esitelty käsi osoittautui yhdeksi lasten kädestä. [1]

9 Hallussapito ja pidätys Mary Jane

Vuonna 1846 palvelijatyttö, nimeltään Mary Jane, kärsi ilmeisesti vain yhden hengen hallussapidosta. Ensimmäinen henki oli hyvä tyttö; toinen oli tyydyttävä merimies, joka sanoi sanat, joita yhdenkään 1800-luvun naisen ei uskottu tuntevan.

Tämä terävämielinen henki ilahdutti kiduttamaan köyhää Mary Janea, lyömään polviaan ja ranteensa nivelistä ja nauramaan ja vitsailemaan hänestä. kipu. Tytön päälliköllä, tohtori Larkinilla nimeltä kirurgi, ei ollut aavistustakaan kuinka hänet kohdeltaisiin. Lopulta tohtori Larkinin vihollinen, pastori Reverend Horace James, vakuutti Dedhamin, Massachusettsin viranomaiset pidättämään Mary Janeen uusromanssirikoksesta. [2]

James hämmästyttävästi sai palvella sekä todistajana. ja tuomari. Tohtori Larkinia syytettiin noidasta, ja Mary Jane tuomittiin ja vangittiin kahdeksi kuukaudeksi.

Mary Jane'n tarinan jälkimahdollisuudet ovat hämärät, mutta tohtori Larkin häpeässä hän jatkoi uskoaan henkiin. Itse asiassa hänen vaimonsa kuoleman jälkeen, tohtori Larkin väitti, että hänen henkensä suojasi häntä junaonnettomuuksilta ja muilta vaikeuksilta.

8 Kupin ja lusikan parantaja

Eteläinen saarnaaja Jesse Babcock Ferguson oli suosittu spiritismin luennoitsija. Kätevästi hänen teini-ikäinen tytär, Virginia, sattui olemaan keskipitkä. Vaikka Ferguson todisti, että Virginia oli lapsi, jolla ”oli varmasti puutteita siinä, mitä yleensä kutsutaan kyvyksi”, hän kertoi, että hänen uskomattoman keskimääräinen tytär kykeni parantamaan intialaisen lääkärin hengen kautta.

Virginian parannushalu ilmestyi yhtäkkiä päivänä, kun orjapoika loukkasi käsiään ja hartiaan. Jotenkin tapaan Virginia tuli hengen vaikutelmaan.

Hän kosketti pojan vammoja ja sekoitti kuppia ja lusikkaa käyttämällä tummaa nestettä, jonka hän antoi pojalle ja kaikille muille talossa oleville henkilöille, jotka Fergusonin sanoin sanoivat. , oli "kelpaamaton". Kaikki joivat tätä nestettä toistuvasti seuraavien kahden viikon aikana, ja se toimi niin hyvin, että useless yksi koehenkilöistä oli edelleen sairas.

Teini-ikäinen toisti kuppinsa ja lusikka temppunsa sairaalle äidilleen. Haettuasi kaksi välttämätöntä työkalua, Virginia teki uuden nesteen ohuesta ilmasta. Lääke paransi äitiään helposti, ja Virginia osoitti myöhemmin olevansa halukas parantamaan kaikkia, jotka valittivat olevansa sairaita. [3]

7 Thomas Painen henki

Kaikkien epäselvien muinaisten ja ulkomaalaisten sielujen, joiden sanottiin olleen kommunikoidessaan spiritistien kanssa, myös sellaiset kuuluisat amerikkalaiset kuvakkeet kuin Benjamin Franklin ja Thomas Paine pitivät kiireisenä. Lukemattomia viestejä hyvitettiin heidän hengelleen, yhden Charles Hammondin nimisen kunnioituksen mennessä niin pitkälle, että hän julkaisi kirjan, jonka hän vaati, että Paine kirjoitti hänen jälkikäteen.

Vaikuttavan Widespread Sense -julkaisun tekijä, Paine oli häpeämätön deisti. oma päivä. Hän oli niin kristinuskon kritiikki, että kaupunginsa kveekerit eivät hautaa häntä kuolemansa jälkeen.

Neljä vuosikymmentä myöhemmin, 1850-luvun alkupuolella, Charles Hammond julisti Paineen olevan yhteydessä hänen kanssaan automaattisen kirjoittamisen kautta. Heidän kirjeenvaihtonsa, valo henkimaailmasta, kertoo Paisen oletetusta seikkailusta taivaassa.

Matkustaessaan taivaan seitsemää ympyrää Paine näkee vaimonsa ja äitinsä hengen ja ottaa William Pennin mentorikseen. Kirjan lopussa skeptinen Paine oppii, että spiritualismi on ainoa totuus ja että sekä skeptikot että ahkera kristityt epäilevät hänen viestiään. Tietenkin, Penn oli oikeassa, ja valo henkimaailmasta panostettiin kriittisesti. [4]

6 Hengenmaalarit

Vuonna 1894 Chicagon mediat Elizabeth ja Might Bangs tarjosivat uuden palvelun asiakaskunnalleen: henki maalaamiseen. Sisaret ottavat yhteyttä asiakkaan kuolleen rakkaansa henkeen ja saavat sitten muotokuva maagisesti maalattu hengen kaltaisesti. Huolimatta siitä, että sisaret olivat toistuvasti julistelleet, maalausohjelma oli riittävän vakuuttava kestämään vuosikymmeniä.

Yksi tyytyväinen pankkiiri nimeltä John Payne jätti selityksen siskojen prosessista, jonka hän näki kahden muun todistajan kanssa. Sisaret pystyivät maalaamaan kuvan isästään, miehestä, joka oli kuollut 14 vuotta aiemmin.

Payne kuvasi istunnon tapahtuvan päiväsaikaan, kun sisaret asettivat kankaan kehykseen ikkunan lähellä. Jokainen sisko piti kehyksen sivua, eikä läheisyydessä ollut harjoja tai muita tarvikkeita.

Kun sisaret sulkivat silmänsä, kankaalle ilmestyi kuva hitaasti tunnin kuluessa. Kuva materialisoitui kerralla, muuttuen varjosta kokonaiseksi kappaleeksi. Payne väitti, että sisaret eivät koskaan nähneet valokuvia isästään, ja kehuivat heidän työstään "parhaaksi kuvaksi isästämme, joka meillä koskaan on ollut." [5]

5 Hieroglifiset naurit

Spiritistien joukossa alkoholijuomien ajateltiin yleensä olevan hyväntahtoinen voima. Kaikki vuorovaikutukset eivät kuitenkaan olleet positiivisia, kuten Connecticutin ministeri Dr. Austin Phelps ja hänen perheensä pystyivät todistamaan. Maaliskuusta 1850 lähtien ja puolitoista vuotta kestäneenä heidän talonsa piiritettiin poltergeistisella toiminnalla.

Tavallisten trooppien, kuten salaperäisten tapausten, lentävien huonekalujen ja särkyneiden ikkunoiden lisäksi, Phelpses viihdyttivät jopa muukalaisia ​​kokemuksia. Nauriot, joissa oli hieroglyyfejä, kasvoi matostaan, iso peruna toteutui ohuesta ilmasta, ja vanhin poika lennettiin ilmaan ja housut revittiin. Lukuja nähtiin myös talossa, kuten 11 naisen ryhmä polvillaan ja lukemassa Raamattua.

Talon tunnettavuus herätti pian Andrew Jackson Davisin, päivän huomattavan selkeän edustajan. Davis hyvitti talon rappaukset Phelpsesin vanhemman pojan sähköstä ja uskoi, että alkoholijuomat ovat vastuussa muista shenaniganista. [6]

Ja hieroglifiset naurit?

Kävi ilmi, että nämä olivat luonnollisesti yrityksen hienostunut enkeleiden parvi yhteyden luomiseksi ihmisiin.

4 Herra sisarukset

Annie ja Jennie Lord olivat Mainen siskoja, jotka korostivat toistuvasti heidän musiikillisen kykynsä puuttumista. Sisaret pitivät heitä niin sairaina ja hauraina, etteivät he pystyneet soittamaan mitään instrumentteja. Onneksi he olivat lahjakkaita välineitä ja he voivat tilata henkeä soittamaan musiikkia sen sijaan.

Hengelliseen konserttiinsa herrat kokoonsivat instrumentit huoneeseen ja sammuttivat valot. Yksi sisko toimisi keskipitkänä, istuen hiljaa tuolissa, kun taas toinen istuisi poissa hänestä.

Kun näyttely alkoi, pimeässä huoneessa oli mahdollista kuulla erilaisten instrumenttien sinfonia. Kuultiin kaikkea kitaraa, rummut ja haitarit, kaikki soittivat melko hyvin. Joskus soitettiin useless yksi instrumentti. Muina aikoina henget käyttivät useita soittimia. [7]

Näiden konserttien pitämisen lisäksi Herran sisaret olivat erikoistuneet myös hengelliseen viestintään. Yhden vuoden 1876 mainosta, joka ilmestyi spiritismin lehdessä Banner of Mild, Jennie lupasi etälukijoille, että hän voi ottaa yhteyttä ”henkiystävinsä” niin kauan kuin he lähettivät hänelle postissa dollarin, kolme postimerkkiä ja lukon hiukset.

three Uusi moottori

John Murray Spearilla oli jumalallinen tehtävä. Käänteensä selkänsä järjestäytyneelle uskonnolle, Spear takertui spiritismiin ja alkoi vastaanottaa viestejä eliitin hengejoukolta, jota hän kutsui ”sähköistäjiksi”. Ihmiskunnan auttamiseksi sähköistimet käskivät Spearia rakentamaan erityisen sähkömoottorin, joka voisi virrata koko maailman rajattomalla energialla.

Spear nimitti koneen uudeksi moottoriksi, ja sen piti olla elävä, ihmisen kaltainen mekanismi, joka olisi messias. Vuonna 1853, lähes vuoden rakentamisen jälkeen, Spear ja hänen seuraajansa valmistuivat moottorin rakentamiseen. Juhlistaakseen käsitystään, Spear järjesti naispuolisen välittäjän rytmin, joka toimi Mary-hahmona.

Sanottiin, että kone teki pieniä liikkeitä, mikä merkitsi sitä onnistuneeksi Spearin mielestä. Mutta joukot eivät voineet arvostaa Spearin anteliaita pyrkimyksiä pelastaa heidät. Vihollisuudessa mob tuhosi moottorin, ja lopputulos johti Spearin huomaamaan, että ihmiskunta ei ollut valmis pelastukseen. [8]

2 Leonora Piper

Leonora Piper sai ensimmäisen harjansa hengelliseen maailmaan. kun hän oli kahdeksan. Oletettavasti hän koki näyn tätinsä kuolemasta. Vuoteen 1880 mennessä Piper oli vakiinnuttanut asemansa transsivälineenä.

Kun hän laski rauhoittumiseensa, Piperistä tuli Phinuit, ranskalaisen miehen, joka puhui raa'alla miesäänellä, henki. Phinuit sanoo olevansa lääkäri, mutta yllättäen kukaan ei voinut varmistaa, että hän on koskaan olemassa.

Vuonna 1892 Piper otti haltuunsa uuden hengen, väittäen olevansa amerikkalainen mies nimeltä George Pellew. Piperin esiintyminen Pellew'ssa hänen transsiensa aikana toimi niin hyvin, että se huijasi myöhäisen miehen ystäviä.

Toisaalta Pellew'n sukulaiset eivät olleet niin uskomattomia. Kun skeptisyyttä kiinnitettiin, Piper vaihtoi vaihteet sanoen, että toinen henki oli syrjäyttänyt Pellew'n hengen.

Vuoteen 1911 mennessä Piper luopui keskikokoisesta pelistä. Hän kuoli monta vuotta myöhemmin, vuonna 1950. Pitkän uransa aikana Piperia pidettiin toisinaan todisteena spiritismin laillisuudesta. [9]

Esimerkiksi psykologisen tutkimuksen seura seurasi Piperin tutkimusta yli kahden vuosikymmenen ajan. Jopa “amerikkalaisen psykologian isä” William James kiinnosti asiaa, vaikka lopulta hän ei ollut vakuuttunut hänen kyvyistään.

1 The Spirit Photographer (19659051) Jos henget voisivat puhua, maalata ja soittaa musiikkia, niin se ei ollut kovin pitkä uskoa, että he voisivat saada kuvansa. Henkivalokuvan käytännössä oli edelläkävijä Bostonin kaivertaja William Mumler, joka teki ensimmäisen kuvan vuonna 1862.

Aikana, kun lukuisat yhdysvaltalaiset perheet surivat sisällissodan aikana tapettujen sukulaisten suhteen, Mumlerin väite, että hän voisi valokuvata kuvan kuolleet osoittautui kannattavaksi liiketoiminnaksi.

Mumlerin kuvat kuvaavat tyypillisesti elävää henkilöä, jolla on rakkaansa "henki". Nykyaikaisten standardien mukaan kuvat ovat räikeästi vääriä, mutta niiden on silloin pitänyt tuntua uskomattomalta.

Kun Emma Hardinge Britten -nimisellä naisella oli Mumlerin tekemä henkivalokuva, hän ei tunnistanut takanaan tapahtunutta kummitushahmoa. . Valtavana Beethoven-fanaana Mumler pystyi vakuuttamaan Brittenin siitä, että henki oli itse Beethoven.

Mumlerilla oli epäilijöitä, ja vaikka hän lopulta laskeutui oikeudellisiin vaikeuksiin, häntä ei koskaan tuomittu petoksista. Itse asiassa Mumlerilla oli monia kannattajia. Hänen valokuva Mary Todd Lincolnista ja Abraham Lincolnin "hengestä" on edelleen yksi tunnetuimmista väitetyistä haamukuvista. [10]

Tristan Shaw on amerikkalainen kirjailija, joka nauttii kansanperinnettä, elokuvia ja historiaa. Voit seurata häntä Twitterissä.