Facts Latest

10 kertaa älypuhelimet ja Internet säästivät elämää

10 kertaa älypuhelimet ja Internet säästivät elämää

Nykyään älypuhelimilla ja Internetillä näyttää olevan enemmän negatiivisia konnotaatioita kuin positiivisia. Ihmiset syyttävät ensimmäisiä keskustelujen kuolemasta ja molemmista tosiasiallisista kuolemista, kun selfiet menevät väärin, mainitakseni useless muutamia esimerkkejä. Tämä ei kuitenkaan ollut tarkoitus, kun nämä asiat luotiin ensimmäisen kerran.

Älypuhelimien ja heidän Internet-ominaisuuksiensa tarkoituksena on yhdistää ihmisiä, ja seuraavat tarinat ihmisistä, joiden elämä pelastettiin ihmeellisesti verkkosivustojen, sosiaalisen median ja muun vuoksi sovellukset ovat varmasti virkistävä muutos negatiivisesta käsityksestä, joka näyttää hallitsevan nykyään yhteiskuntaa. Salli usko älypuhelimiin ja verkkoon palata!

Contents

10 Redditin käyttäjää havaitsee myrkytykset hiilimonoksidista

Vuonna 2015 Redditin käyttäjä RBradbury1920 lähetti oikeudellisten neuvojen yhteisöön ihmetteleen, mitä hänen pitäisi tehdä omituisten Publish- se toteaa talonsa ympärillä. Hän väitti löytävänsä Publish-it-muistiinpanoista viestejä, joita ei ilmeisesti ollut hänen käsialaansa, mutta muistiinpanoihin olisi kirjoitettu tietoa, jota kukaan hänen lisäksian ei voisi tietää. Ratkaistakseen mysteerin siitä, kuka voisi kirjoittaa näitä omituisia muistiinpanoja, hän perusti kotonaan web-kameran. Seuraavana päivänä hän kuitenkin löysi uuden Submit-it Observe -viestin, eikä hänen tietokoneellaan ollut mitään videota verkkokamerasta. Hän havaitsi, että tietokoneen roskakorit on äskettäin tyhjennetty, mikä osoitti, että joku oli löytänyt verkkokameran ja poistanut siitä otetun materiaalin. Tämä viesti sai valtavan määrän huomiota, mutta yksi kommentti, joka nousi säikeen yläosaan, oli käyttäjän Kakkerlakin esittämä mielenkiintoinen teoria.

Tämä koski Reddit-käyttäjää kaivannut RBradbury1920: n posthistoriaa ja huomannut, että hänen makuuhuoneensa oli useless 1,1 x 3 metriä (three,5 x 10 jalkaa), eikä siinä ollut ikkunoita. Hän ehdotti RBradbury1920: lle, että hänen kapeassa huoneessaan saattaa olla hiilimonoksidivuoto, ja kertoi hänelle, että hänellä oli saattanut olla hiilimonoksidimyrkytys, ja kirjoitti näitä Publish-it-muistiinpanoja itselleen muistamatta sitä. [1] Onneksi RBradbury1920 otti tämän ehdotuksen vakavasti ja käytti CO-ilmaisinta havaitakseen, että hänen huoneessaan todella oli hiilimonoksidivuoto. Hän sai lääkärin hoitoa heti ja toipui nopeasti myrkytyksestä. Ellei hänen tehtävässään Redditissä, asiat olisivat voineet mennä aivan eri suuntaan RBradbury1920: n suhteen.

9 Twitter säästää ihmisen syömästä myrkyllistä kalaa

Marraskuussa 2016 20-vuotias Atto Narathiga lähetti valokuva kalasta, jonka hän ja hänen ystävänsä pitivät kalastusmatkalla. Narathiga kuvasi kuvan julistamalla jännityksensä keittää kalaa ja syödä sitä soijakastikkeella. Mitä Narathiga ei tiennyt, oli se, että hän oli saanut raaputetun kalakalan, joka voi olla erittäin myrkyllinen, kun sitä ei ole valmistettu oikein. Tämä johtuu siitä, että raaputetun merikalan suolistossa on toksiini, nimeltään ciguatera, joka voi aiheuttaa neurologisia oireita ihmisten syöessä. Onneksi muut Twitter-käyttäjät ymmärsivät tilanteen vaaran ja kehottivat Narathigaa olemaan syömättä myrkyllisiä kaloja.

Muutaman tunnin kuluttua ilman Narathigan vastausta ihmiset pelkäsivät, että on liian myöhäistä, mutta onneksi näin ei ollut. . Muutaman tunnin kuluttua alkuperäisestä tehtävästään hän teki uuden viestin, jossa hän sanoi, että hälytettyään kalastetun kalan suoliston vaarasta syömisen vaarassa hän heitti sen takaisin veteen ja se ui pois. [2] Syynä siihen, että hän jätti pelastajansa niin pitkään jännitteessä, oli yksinkertaisesti siksi, että hänen puhelimessa oli loppunut akku, mutta hän ja hänen ystävänsä eivät olleet vahingoittuneita kommentoidessaan kommentteja, jotka hän sai viestiin.

eight Instagram Photograph Johtaa syöpädiagnoosiin

Syntymättömänä Instagram-viestinä alkanut käänsi pian käännöksen, joka johti hengenpelastusdiagnoosiin. Tämän merkittävän tarinan herättäneen valokuvan on ottanut Sarah Frei, ja kuva on Saaran isoisästä John Rzeppa, joka virnistaa korvasta korvaan kahden vastasyntyneen isolastensa välillä. Asiat kääntyivät kuitenkin pimeään käänteeseen, kun Frein lukion ystävä ja Instagram-seuraaja Jennifer Mancuso katsoivat kuvaa ja huomasivat ilmeisen ongelman. Mancuso, dermatologi Detroitista, näki merkinnän Rzepan otsassa, jota hän kuvasi ”erittäin ilmeiseksi melanoomaksi”. Mancuso tutki tarkemmin Frein Instagram-viestejä ja löysi aiempia kuvia Rzeppasta, jotka auttoivat häntä selvittämään, että melanooma kasvaa. [3]

Melanooma on eräänlainen ihosyöpä, jota esiintyy, kun melanosyytit (solut, jotka tuottavat ihon pigmenttiä) mutatoituvat ja muuttuvat syöpiksi. Tämä on vaarallisin ihosyöpätyyppi, ja tämä varoitus tuli shokina Freille, koska hänen isoisälleen oli aiemmin kerrottu, että merkki oli vain ”ikäpiste”. Frei vei isoisänsä saadakseen merkinnän katsomaan. jälleen, ja se diagnosoitiin melanoomaksi. Lääkärit onneksi pystyivät poistamaan 100 prosenttia melanoomasta Rzepan otsasta, mutta tämä hengenpelastustoimenpide saattaa olla tullut liian myöhään, ellei se ollut Instagram-käyttäjän innokas silmä.

7 Twitterin käyttäminen ambulanssin soittamiseen [19659013] Vuonna 2010 kilpaillessaan minitriatlonkilpailussa Connecticutin metsässä, 36-vuotias Leigh Fazzina joutui tarttuvaan tilanteeseen. Kun kisan pyöräilyosuus kääntyi alamäkeen, Fazzina kadotti kilpailijansa ja näki tuskallisen rumpun, kun pyörän etupyörä kaatui puun juureen. Lasku teki hänen kykenemättömäksi kävelemään, joten Fazzina jätettiin luukkuun ja yksin tuntemattomaan paikkaan. Yritettyään huutaa apua, Fazzina päätti käyttää älypuhelintaan soittaakseen serkkulleen. Valitettavasti ei ollut solupalvelua kaukana 300 hehtaarin metsään. Viimeisenä keinona Fazzina lähetti Twitterissä viestin, jossa hän selitti tilanteensa ja pyysi joku sanomaan Winding Trails in Farmingtonissa, Connecticutissa, että hän oli juuttunut metsään.

Fazzinan viesti sai ylivoimaisen vastauksen, ja Farmingtonin palolaitoksen johtaja Mary-Ellen Harper kertoi vastaanottaneensa puheluita kaikkialta Yhdysvalloista etsiäkseen apua Fazzinalle. [4] Muutaman minuutin kuluessa Fazzinan lähettämästä huutostaan ​​hän kuuli edessä olevan ambulanssin, joka vei hänet turvallisuuteen ja taipui vammoihin. Vaikka tämä on outo tapa saada apua hätätilanteessa, on mahdollista, että ilman Fazzinan nopeaa ajattelua ja Twitter-yhteisön ylivoimaista ystävällisyyttä, hän olisi ollut tuomittu viettämään tunteja tai jopa päiviä metsän loukkuun.

6 Mies käyttää Internetiä biologisen perheen löytämiseen

Vuonna 1990 kaapattiin pieni poika Kiinan Yaojia-kylästä, joka vietiin satojen mailien päässä kodistaan. Poika sai nimensä Huang Jan. Hän tuli kotoisasta perheestä, jonka kanssa hän nautti onnellisesta lapsuudesta. Tämä lapsuus kuitenkin päättyi, kun viaton päiväkoti näki vanhemman miehen ja naisen odottavan häntä hakemaan. Olettaen, että he olivat hänen vanhempiensa ystäviä, Huang Jan hyväksyi matkan heiltä. Hänet kuljetettiin useiden eri autojen kautta 1450 kilometrin ajomatkan päässä, ja seuraavaksi hän tiesi, että hän asui täysin uuden perheen kanssa. Hänelle annettiin uusi nimi, Luo Gang, ja hänellä oli uusi sisko. Hänestä oli tullut lapsikaupan uhri, vain yksi tuhansista lapsista, jotka kauppaavat vuosittain Kiinassa. Lapsen adoptiolakien heikko täytäntöönpano yhdessä yhden lapsen säännön kanssa vauhdittivat raskaita ihmiskaupan markkinoita, ja valitettavasti harvat näistä lapsista eivät koskaan löytäneet tiensä kotiin. Luo Gang oli kuitenkin joustava ja lupasi viettää joka illan muistuttaen biologisen perheensä muistoja, jotta hän voisi jonain päivänä palata kotiin. "Olin kuin tietokone", Luo muisteli. ”Yritin pitää muistot perheestäni ja maantieteellisestä ympäristöstä.”

Kahden vuoden kuluttua Loon sieppaukset kuolivat, ja hänet otti toinen pari, jota hän nimitti isoäiti ja isoisä. perhe aloitti etsimisen kadonneelle pojalleen, mutta vuosien edetessä heidän toiveensa haalistuivat ja he adoptoivat tyttären. Luo jatkoi koulua ja tuli palomieheksi, mutta hän halusi silti palata biologiseen perheeseensä. 27-vuotiaana hän kirjautui verkkopalveluun nimeltä Baby Come Residence, foorumi, jossa sieppautuneet lapset ja sieppajien vanhemmat voivat antaa yksityiskohtia tilanteestaan. Luo lähetti kaiken muistamansa, joka voisi auttaa – hänen pituudensa päiväkodina, silmien värin, kuvia itsestään ja kuvan arpista, jonka hän oli saanut lapsena. Hän huomautti myös, että ”söin kotona haudutettua sianlihaa, päällä vähän kuskusta tai durraa. Taloni oli rakennettu laattojen avulla. Ei mitään erityistä. Tie oli terva, vasta rakennettu. Monet kuorma-autot juoksivat sen päälle. ”[5] Hän julkaisi myös muistoaan piirtämänsä kylän kartan.

Foorumin aktiiviset käyttäjät alkoivat tehdä johtolankoihin perustuvia oletuksia, kuten esimerkiksi durran kulutusta 1990 tai millä naapurustoilla oli tervateitä, ja käyttäjät onnistuivat auttamaan Luota hänen kotikylänsä löytämisessä. Vuonna 2013 järjestettiin juhlallinen ja tunnepitoinen yhdistyminen, jonka aikana Luo äiti antoi hänelle suosikki perinteisen nuudeliruoan, ja Luo käveli talon ympäri ja puhui lapsuutensa rakastetuista muistoista. Hän ei syytä "isoäitiä" ja "isoisää" tapahtuneestaan, ja hänellä on hyvät suhteet sekä adoptio- että biologiseen perheeseensä tähän päivään saakka.

5 Reddit pelastaa miehen elämän


Bear Silber, Redditin käyttäjä ja Useiden maratonien suorittanut urheilija tiesi aktiivisen elämäntapansa olevan vaarassa. Hänellä oli omituisia oireita, kuten painonnousu, pituuden lasku ja pahenevat ryhti. Huolimatta hänen yrityksistään saada diagnoosi, kukaan lääkäri ei pystynyt murtamaan tapausta. Erään kohtalokkaan yön aikana Silber selaili Redditiä, kun hän kompastui hänen kaltaisen miehen viestiin. Tarkastellessaan kommenttiketjua hän tiesi löytäneensä diagnoosin. Kuvan miehellä oli harvinainen Cushingin oireyhtymä. Cushingin oireyhtymä johtuu usein kasvaimesta, joka tuottaa ylimääräisen määrän kortisolia. Silber tutki edelleen Cushingin oireyhtymän oireita ja havaitsi, että jokainen sopi yhteen sen kanssa, mitä hän oli käynyt läpi. [6]

Vaikka Silber oli vakuuttunut siitä, että Cushingin syy oli hänen kärsimyksensä, ensimmäinen lääkäri, jonka hän näki, ei ollut niin varma. Huolimatta lääkäristä, joka oli eri mieltä Silberin itsediagnoosista, Silber kiinni suolistossaan ja tapasi endokrinologin, joka vahvisti, että hänellä todellakin oli Cushing. Silber pystyi saamaan leikkauksen kasvaimen poistamiseksi, ja sitten hän sai käydä läpi fysioterapian auttaakseen häntä palauttamaan entisen voimansa. Lääkäreiden on haastavaa diagnosoida tarkasti harvinaisissa sairauksissa, kuten Cushingin tautissa olevat ihmiset, ja tässä tapauksessa Reddit pystyi tekemään Bear Silberin puolesta mitä lääkärit eivät voineet.

4 Facebook säästää ladyn, joka putosi kallion yli

On matka Kreetan saarelle vuonna 2014, 55-vuotias Sandi Allcock sai kauhistuttavan harjan kuolemalla. Kävellessään siskonsa kanssa Sandi ei kiinnittänyt huomiota ja käveli heti kallion reunalta. 300 metrin (1000 ft) pudotus olisi johtanut tiettyyn kuolemaan, jos oliivipuu ei olisi pysäyttänyt hänen putoamistaan ​​107 metriä (350 ft). Hänellä oli valtava tuska, ja hänen aseensa olivat jumissa kahden oksan väliin, mikä antoi hänelle rajoitetun liikkuma-alueen. Hän tunsi puun kohoavan painonsa alla ja tiesi, että hänellä oli useless rajoitetusti aikaa ennen kuin hän jatkoi sukellusta kuolemaansa. Hän pystyi purkamaan iPhoneen taskustaan ​​ja soittamaan hätäpalveluille yrittäen selittää tilanteensa ja ympäröivän maantieteellisen tilanteen, jotta hänet voitaisiin pelastaa. Alueella ei kuitenkaan ollut helposti havaittavissa olevia maamerkkejä, ja Sandi turhautui yrittäessään kuvata ympäristöään.

90 minuutin puun juuttumisen jälkeen Sandi muuttui paniikiksi ja kuivuneeksi. Onneksi hänellä oli ajatus lähettää kuva alueesta Facebookiin toivoen, että joku tunnistaa sen. Pelastusryhmä sai hänet yhteyteen englanninkielisen hotellin vastaanottovirkailijan kanssa, joka auttoi levittämään sanaa hänen Fb-viestistään. Ihmeellisesti muutaman minuutin kuluessa julkisen viestin lähdöstä alueella äskettäin ollut sukellus sukeltaja pystyi tunnistamaan olonsa ja lähettämään viranomaiset pelastamaan. [7] Kahden surkean tunnin juuttumisen jälkeen puuhun Sandi vietiin maahan ja vietiin sairaalaan. Hänellä oli 20 murtunutta luuta, mukaan lukien useita selkärangan murtumia, ja lääkärit sanoivat olevansa onnellinen elossa. Kolmen viikon kuluttua hän sai palata kotiin, ja hänen täydelliseen toipumiseensa kului lähes vuosi. "Jos minulla ei olisi ollut puhelinta minulla sinä päivänä, en ole epäilemättä kuollut sillä reunalla", Sandi pohtii. ”Ihmiset arvostelevat turisteja, jotka lataavat liian monta lomakuvaketta Facebookiin – mutta tämä pelasti henkeni.”

3 Tumblr-käyttäjän pelastama itsemurha-teini-elämä


Vuonna 2013 New Jerseystä 18-vuotias tyttö lähetti postituksen. Tumblrille, että hän oli aikeissa tappaa itsensä. Tämä viesti seurasi useita masennukseen ja itsemurhaan liittyviä viestejä, mutta näihin viesteihin ei suhtauduttu huolestuneena, ja joissain vaiheissa hänen tiliään ahdistettiin jopa verkossa. Tämä tyttö, joka pysyy nimettömänä, näytti luopuneen kaikesta toivosta ja pian itsemurhaviestinsä lähettämisen jälkeen hän nieli kokonaisen pullon pillereitä. Onneksi suojelusenkeli tarkasteli tätä demoralisoitua Tumblr-käyttäjää Kaliforniassa asuneen 18-vuotiaan Jackie Rosasin muodossa. Jackie oli seurannut tytön Tumblria jo jonkin aikaa, ja nähtyään postin, jossa tyttö uhkasi itsemurhan, hän otti välittömästi yhteyttä itsemurhaviivalle, joka ohjasi hänet paikalliselle poliisilleen.

Poliisi suoritti laajan haun jonka he löysivät tytön Twitter-tilin, joka johti heitä etsimään kotikaupunkiaan Union Townshipissa, New Jerseyssä. Saatuaan yhteyttä Kalifornian poliisin kanssa Union Township -poliisi pystyi löytämään tytön hyvissä ajoin päästäkseen hänet sairaalaan, ja hän pystyi lopulta toipumaan. [8] Rosas asui suunnilleen 4 300 kilometrin (2700 mi) päässä pelastetusta tytöstä, mutta sosiaalisen median vallan takia Jackie pystyi olemaan lanka, joka piti tytön sidottuna elämään, mikä on erittäin voimakas asia.

2 mies käyttää Redditiä kadonneen äidin löytämiseen


59-vuotias nainen nimeltä Might Goldberg huhtikuussa 2014 käveli ulos New Yorkin huoneistostaan ​​eikä palannut. Voi kärsiä vakavasta dementiasta, mikä teki siitä entistä vaarallisemman tilanteen. Hänen poikansa Josh Goldberg suoritti etsinnät ympäri kaupunkia eikä löytänyt häntä. NYPD ja monet muut kadonneiden henkilöiden yhdistykset liittyivät etsimiseen turhaan. Jos epätoivoinen ratkaisu oli, Josh kääntyi Redditin puoleen ja lähetti viestin r / nyc: hen kysyen onko kukaan nähnyt hänen äitinsä. Hän kuvasi hänen fyysisiä ominaisuuksiaan yksityiskohtaisesti samoin kuin vaatteita, joita hän uskoi käyttävänsä.

Useless muutaman tunnin kuluttua geryorama-niminen Redditor-mies näki ihmeellisesti toukokuun vaeltelevan kaupungin kaduilla. Geryorama oli nähnyt Joshin viestin aikaisemmin ja tarkistanut takaisin varmistaakseen, että hänen näkemänsä nainen oli todella toukokuu. Löytyneensä sankarillinen Redditor lähetti Joshille henkilökohtaisen viestin, että hänen äitinsä oli löydetty, ja toi toukokuun hotellin aulaan, jossa vastaanottovirkailija otti yhteyttä poliisiin. [9] Josh oli innoissaan siitä, että Internetin voima auttoi pelastamaan äitinsä, ja geryorama palkittiin yli 16 000 äänellä ja 23 kuukauden Reddit Goldilla hyvästä teoksestaan. Tammikuussa 2010 Haitin karibialaista kansakuntaa järkytti tuhoisa maanjäristys. Aputyöntekijä Dan Woolley oli Lodge Montanassa Port-au-Princessä, kun se alkoi romahtaa. Woolley joutui nopeasti loukkuun yksin hotellin murskattujen jäännösten alle. Hän verenvuotoa sekä pään että jalan, mutta hän pysyi rauhallisena ja löysi nopean ratkaisun. ”Minulla oli sovellus, joka oli ladannut kaikki nämä tiedot haavojen hoidosta. Joten katsoin liiallista verenvuotoa ja yhdistelmämurtumaa ”, Woolley muisteli. Jive Media nimeltään ”Pocket First Help & CPR” -sovellus luotti luotettavien lähteiden, kuten American Coronary heart Associationin, tietoihin, antaen Woolleylle luottamuksen siitä, että hän saa laadukkaita ohjeita.

Woolley käytti puhelimessa annettujen ohjeiden mukaisesti. hänen paitaansa sitoa jalkansa ja sitoi sitten vyön paidan ympärille pitääkseen sen paikoillaan. Sitten hänelle tapahtui, että maanjäristys oli saattanut aiheuttaa hänelle shokin. Sovellus varoitti häntä, että hänen ei pitäisi mennä nukkumaan, jos hän on tekemisissä sokkien kanssa, joten Woolley asetti puhelimessaan olevan hälytyksen 20 minuutin välein pitämään häntä hereillä. Yli 60 tunnin unettoman, tuskallisen tilan jälkeen pelastusryhmä veti lopulta Woolleyn raunioista ja turvallisuuteen. [10] Tapahtumista pohtiessaan Woolley kertoi, että hänen puhelimensa "oli kuin sveitsiläisen armeijan korkean teknologian versio, jonka avulla sain hoitaa omat vammani, seurata aikaa, pysyä hereillä ja pysyä hengissä."

JJ Grover on kirjailija Chicagon alueelta. Hän nauttii myös toiminnoista, kuten ruoanlaitto, golf ja valokuvaus.